FRNL

Home arrow Herinneringseducatie - scholen arrow Pedagogische projecten arrow Bezoek historische sites in binnen- en buitenland
PDF Afdrukken

Bezoek historische sites in binnen- en buitenland

Bezoek de plaatsen die belangrijk zijn geweest in ons verleden. Onze gids brengt jou en jouw leerlingen naar Breendonk, de Dodengang, Auschwitz, en andere. Bekijk ons volledig aanbod en aarzel niet om contact op te nemen voor info en reservaties of een speciaal voor uw klas op maat uitgewerkte uitstap.

Oog in Oog met de Herinnering

Bezoek met je klas een historische locatie in België met één van onze gidsen.

Wij bieden volgende formules aan voor € 15 per deelnemer. Zowel de gids, verplaatsing en toegang zijn hierbij inbegrepen. De uitstappen vinden plaats tijdens schooldagen en zijn toegankelijk voor leerlingen vanaf het 6e leerjaar.

Formule 1: Bezoek aan het Fort van Breendonk en, alle weekdagen behalve maandag, het Legermuseum te Brussel.

Formule 2: Bezoek aan Kazerne Dossin en alle weekdagen behalve maandag, het Legermuseum te Brussel.

Formule 3: Bezoek aan Eben-Emael

Formule 4: Bezoek aan de Dodengang te Diksmuide, Passendaele War Memorial en Tyne Cot

Formule 5: Bezoek aan Bayernwald, Pool of Peace, Passendaele War Memorial en Tyne Cot

Neem contact op met ons om uw bezoek te plannen, de mogelijke data zijn beperkt dus wees er snel bij. Na het vastleggen ontvangt u de confirmatie en, ongeveer 1 maand voor het bezoek, de trein tickets. Een bus van Defensie met onze begeleider zal u opwachten aan het station.

________________________________________________________________________________

Auschwitz

birkenau2014.jpgElk jaar gaat het Instituut met bijna 200 Belgische leerlingen voor 1 dag naar Auschwitz. Gedurende de voormiddag bezoeken ze het concentratiekamp Auschwitz I. Daar wandelden ze door de beruchte “Arbeit Macht Frei”-poort om de barakken te aanschouwen waar mensen zouden sterven door verstikking, vergassing, uithongering, uitputting of  executies.  In de namiddag werd het bezoek verdergezet in het vernietigingskamp Auschwitz II, waar op industriële wijze meer dan 1 miljoen mensen omgebracht werden.

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan die unieke ervaring met uw klas of school, stuur ons dan een motivatiebrief waarin u uitlegt wat uw school al heeft gedaan rond herinnering en waarom ze graag zouden deelnemen. Gelieve deze motivatiebrief op te sturen naar ons instituut en in kopij naar het kabinet van de minister van Defensie.

War Heritage Institute
Dienst Herinnering & Burgerzin
Renaissancelaan 30
1000 Brussel

Kabinet van de Minister van Defensie
Lambermontstraat 6/8
1000 Brussel

________________________________________________________________________________

Uw project, met onze steun

normandie_2013.jpgWij bieden niet enkel herinneringsreizen aan. Het Instituut ondersteunt ook scholen in hun projecten. Zou u graag praktische informatie of raad hebben in verband met uw schoolreis kan u steeds op ons rekenen. In het verleden hielpen wij verschillende scholen met reizen naar de stranden van Normandië, de slagvelden van de Westhoek en concentratie kampen in Duitsland.
 
________________________________________________________________________________
Voor info en reservatie: 02 737 78 23 of Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Design by BYTES AND COM