FRNL

Hoe kies ik een soldaat?

PDF Afdrukken

Wil je werken rond een soldaat uit het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland?

1.    Zoek in onze lijst naar een Britse begraafplaats in België. Het is mogelijk dat je gemeente een Commonwealth oorlogsbegraafplaats heeft. Zoniet, kan het dat er soldaten van de Commonwealth begraven liggen op je gemeentelijke begraafplaats. Is dat ook niet het geval, kies dan een begraafplaats in een andere gemeente.

2.    Ga vervolgens naar de website van de Commonwealth War Graves Commission (www.cwgc.org), klik door naar Search our records en zoek op de naam van je begraafplaats.
 
3.    Ben je op de pagina over je begraafplaats? Klik dan onderaan op Cemetery Reports. Je zal een lijst krijgen van alle soldaten van de Commonwealth die daar begraven zijn.
 
4.    Kies een soldaat van de Tweede Wereldoorlog (kijk naar de sterftedatum). Je vindt hier ook meteen een eerste brok aan informatie!

5.    Controleer even op facebook of er niet al een fanpage bestaat ter ere van je soldaat. Je kan kijken van wie er al een fanpage bestaat bij Pages op de Live andremember account op Facebook.
________________________________________________________________________________

Wil je werken rond een Amerikaanse soldaat?

1.    Ga naar de site van de American Battle Monuments Commission (www.abmc.gov) en klik door naar Search abmc databases – World War II. Daar beslis je om te zoeken op de naam van de begraafplaats.
 
Er zijn twee grote Amerikaanse begraafplaatsen in België: Henri-Chapelle American cemetery and memorial en Ardennes American cemetery and memorial.

2.    Selecteer voor het veld State ‘ALL’ en kies bij cemetery één van de twee Amerikaanse begraafplaatsen in België.

3.    Vervolgens krijg je een alfabetische lijst met alle gesneuvelde Amerikaanse soldaten die daar begraven liggen.

4.    Kies er één of meerdere uit, maar controleer op facebook dat er niet al een fanpage bestaat ter ere van je soldaat. Je kan kijken van wie er al een fanpage bestaat bij Pages op de Live andremember account op Facebook.

Of je kan ook:

  • Je kan ook altijd zelf een kijkje gaan nemen op de gemeentelijke begraafplaats of een buitenlandse begraafplaats in je gemeente.
  • Je kan eens kijken op www.wwgraves.be. Die website lijst alle begraafplaatsen in België op waar buitenlandse soldaten liggen.

________________________________________________________________________________

 
Design by BYTES AND COM