FRNL

Home arrow Harelbeke Live and Remember
PDF Afdrukken

Live and Remember Harelbeke '14-'18

Vertel het verhaal van een geallieerde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog die begraven ligt op Harelbeke New British Cemetery
facebook-logo.jpg
Doe mee en win
Met je fanpagina help je de herinnering aan de soldaten die ons land bevrijdden levendig te houden. Je vertelt het verhaal van de soldaat met foto’s, kaarten, filmpjes, getuigenissen, informatie uit archieven en het verslag van je eigen zoektocht. De beste fanpagina wordt beloond met een Platoon Experience.

Werk samen, word herinnerd
Via Facebook leg je contact met andere onderzoekers.
De gegevens die je verzamelt worden na het project opgeslagen door het Instituut voor Veteranen – NIOOO. Zo blijft jouw levensverhaal van de soldaat bewaard.
grafwerk.jpgHoe kies ik een soldaat?
We selecteerden voor jou al 15 soldaten van wie de nabestaanden met je willen mailen. Dat kan je dus heel wat opzoekingwerk besparen. Controleer eerst even of er niet al een fanpagina over bestaat. Het e-mailadres van de nabestaanden kan je aanvragen via Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


2009_12_03_bureau_008.jpgSpeur naar zijn verhaal?

Zoek zoveel mogelijk informatie over je soldaat, zijn familie, zijn leven voor de oorlog, zijn militaire gegevens, zijn deelname aan de Eerste Wereldoorlog, zijn eenheid, het strijdtoneel waarop hij zich bevond, zijn dood.

logo_plain.pngNuttige links voor het onderzoek

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vochten er soldaten van veel verschillende nationaliteiten in Harelbeke. De informatie die je kan vinden voor elke nationaliteit en wat je moet doen om die informatie te krijgen verschilt sterk van land tot land. Hier zetten we je op weg met enkele belangrijke bronnen per land. We moedigen iedereen aan verder te zoeken tot je ieder spoor hebt bewandeld. Het kan best dat jij op nog andere bronnen stuit.

platoon_experience.jpgWin een Platoon Experience

De beste Facebookfanpagina wordt beloond. De maker van het profiel mag met zijn/haar hele klas een dag deelnemen aan een onwerkelijke platoon experience van het Memorial Museum Passchendaele 1917. Je kruipt niet alleen in de huid van een soldaat van Wereldoorlog I, maar ook in zijn uniform. Je neemt zijn identiteit aan en volgt zijn tragisch spoor tot aan zijn laatste rustplaats op het Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse begraafplaats op het Europese vasteland. Aan de hand van een historisch onderbouwd verhaal begeleidt een ervaren gids je leerlingen doorheen het historische slagveld van 4 oktober 1917.

Wedstrijdreglement

De wedstrijd gaat in op 15 september 2010 en wordt afgesloten op 5 november 2010. Fanpagina’s die na 5 november 2010 worden ingediend (door de Facebookpagina van het Instituut voor veteranen admin te maken van je pagina), worden niet meer in aanmerking genomen voor de wedstrijd van 2010, maar kunnen nog deelnemen aan de wedstrijd van het volgende jaar. De winnaars worden vervolgens bekendgemaakt op 9 november 2010.

facebook-logo.jpgHoe maak je een fanpagina?

 Een facebook fanpagina aanmaken is niet hetzelfde als een facebookprofiel aanmaken. In de pdf met instructies lees je hoe je tewerk kunt gaan. Je kunt ook een vraag posten door een bericht te sturen naar het facebookprofiel van http://www.facebook.com/liveandremember .
 
Design by BYTES AND COM