FRNL

PDF Afdrukken

Live and Remember

Vertel het verhaal van een geallieerde soldaat uit de Tweede Wereldoorlog met een fanpagina op Facebook.


facebook-logo.jpgMet je fanpagina help je de herinnering aan de soldaten die ons land bevrijdden levendig te houden. Je vertelt het verhaal van de soldaat met foto’s, kaarten, filmpjes, getuigenissen, informatie uit archieven en het verslag van je eigen zoektocht.

Werk samen, word herinnerd
Via Facebook leg je contact met andere onderzoekers.
De gegevens die je verzamelt worden na het project opgeslagen door het Instituut voor Veteranen – NIOOO. Zo blijft jouw levensverhaal van de soldaat bewaard.

Hoe kies je een soldaat?

grafwerk.jpg

In België liggen 25 360 geallieerde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven. Misschien liggen er ook soldaten begraven in je buurt. 

 

 
 
 
 
 
 

________________________________________________________________________________

Speur naar zijn verhaal  

2009_12_03_bureau_008.jpgZoek zoveel mogelijk informatie over je soldaat, zijn familie, zijn leven voor de oorlog, zijn militaire gegevens, zijn deelname aan de Tweede Wereldoorlog, zijn eenheid, het strijdtoneel waarop hij zich bevond, zijn dood. Zo vertel je het verhaal van zijn leven.

 

 

________________________________________________________________________________

Nuttige links voor het onderzoek

logo_plain.pngTijdens de Tweede Wereldoorlog vochten er soldaten van veel verschillende nationaliteiten in België. De informatie die je kan vinden voor elke nationaliteit en wat je moet doen om die informatie te krijgen verschilt sterk van land tot land. Hier vind je een overzicht van belangrijke bronnen per land. Het kan dus best dat jij op nog andere bronnen stuit. We moedigen iedereen dan ook aan verder te zoeken tot je ieder spoor hebt bewandeld.

________________________________________________________________________________

Handleiding om een fanpagina te creeëren op facebook

facebook-logo.jpg

Een fanpagina maken voor je soldaat gaat snel. Hier lees je hoe je dat doet.

 

 

 

 

Meer weten

 
Design by BYTES AND COM