FRNL

Bezoek


Volg ons


Bezoek ook


Steven Vandeput,
Minister van Defensie,
belast met AmbtenarenzakenKoninklijk Museum van het Leger
en de Krijgsgeschiedenis


Met de steun vanPDF Afdrukken

Het Instituut trekt naar Congo

belgische_deelnemers_aan_colloquium.jpgVan 11 tot 24 november stond onze expo Congo ’14-’18 opgesteld in Le Palais du Peuple, het Congolese parlement in Kinshasa. Tegelijkertijd vond er een historisch colloquium plaats over de Congolezen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Onze collega, Griet Brosens, hield er een lezing over het lot van de 32 Congolese soldaten in het Belgisch leger in die periode.

In die twee weken kon de expo op heel wat hoog bezoek rekenen, o.a. de Congolese ministers van Defensie, Energie en Onderwijs, de voorzitters van parlement en senaat en kardinaal Monsengo. Een vijfhonderdtal bezoekers leerde verwonderd over de rol van de Force Publique tijdens WO I en de inzet van Congolese soldaten in Europa.  

Het colloquium ontving 70 Congolese historici en studenten vanuit het hele land. Onder leiding van Prof. Ndaywel bogen ze zich samen met 4 Belgische historici over de impact van de oorlog op Congo.

In december zal de expo Congo ’14-’18 ook te zien zijn in Lubumbashi, in januari wordt ze opgesteld in Goma. Zo krijgt het Congolese publiek in verschillende delen van het land de kans om ze te bezoeken. 

oudstrijders_aan_de_tentoonstelling.jpg

congogriet1.jpg

congogriet2.jpg

congogriet3.jpg

congogriet4.jpg

congogriet5.jpg

congogriet6.jpg

congogriet7.jpg

congogriet8.jpg


 
Design by BYTES AND COM