FRNL

Bezoek


Volg ons


Bezoek ook


Steven Vandeput,
Minister van Defensie,
belast met AmbtenarenzakenKoninklijk Museum van het Leger
en de Krijgsgeschiedenis


Met de steun vanPDF Afdrukken

Koning Filip ontmoet de jongeren bij hun vertrek met de Trein der 1000

train_1000_sans_cadre_copie_-_versie_2015.jpg1000 jongeren vertrekken op 5 mei 2015 met de Trein der 1000 op herinneringsreis naar Auschwitz - Birkenau in het bijzijn van Koning Filip en tal van prominenten. Deze reis vormt het hoogtepunt van een educatief leertraject van een jaar rond de Holocaust en Herinnering.


Tijdens het bezoek aan de kampen kunnen ze met eigen ogen zien tot welke wreedheden het nazi-regime heeft geleid. Ook enkele overlevenden van Auschwitz reizen met de jongeren mee als getuigen van een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis. Op vrijdag 8 mei nemen de jongeren deel aan een internationale ceremonie in Birkenau (Auschwitz II) om er het einde van de Tweede Wereldoorlog en de overwinning op het nazisme te herdenken.

 

De Trein der 1000 is een initiatief van het Instituut voor Veteranen - Nationaal Instituut voor oorlogsinvaliden, oud-strijders en oorlogsslachtoffers, de Stichting Auschwitz - Auschwitz in Gedachtenis en de Internationale Federatie van de Weerstand / Fédération Internationale des Résistants (FIR). www.treinder1000.be


De Trein der 1000 komt tot stand dankzij de steun van onder meer de Europese Commissie. 


 
Design by BYTES AND COM