War Heritage Institute

 • banner%20web%20bbe%20nl

 • banner%20webnl

Vacature : Opdrachthouder (m/v/x) voor Project Ieper - Departement II – Sitebeheer – Plateau West

Het War Heritage Institute werft aan:

 • een Opdrachthouder (m/v/x) voor Project Ieper - Departement II – Sitebeheer – Plateau West (Kemmel – Diksmuide – Ieper)

Het War Heritage Institute (WHI) is de nationale instelling voor militair erfgoed en herinnering. Wij beheren één van de grootste militaire collecties ter wereld, een aantal internationaal bekende musea en sites, een deel van de historische archieven van Defensie en binnenkort ook de Belgische militaire begraafplaatsen. Het WHI is een Instelling van Openbaar Nut onder voogdij van de Minister van Defensie.

Drie van onze sites liggen in de Westhoek (West-Vlaanderen): de Dodengang in Diksmuide, de commandobunker in Kemmel en een site in Ieper, waar een nieuw museumproject ontwikkeld wordt. Deze drie sites vormen samen het Plateau West. De nieuwe site in Ieper neemt ongeveer ¼ van de huidige kazerne (CCMP) over, die tegen eind 2026 getransformeerd wordt tot een hedendaags museum over de internationale conflicten sinds 1944 aan de hand van de voertuigencollectie van het WHI.

Met standplaats in Ieper zoeken we een opdrachthouder.

De functie

Ben jij een polyvalente teamplayer die vindingrijk en praktisch aangelegd is? Heb jij expertise op het gebied van rollend militair erfgoed? Dan ben jij misschien wel de opdrachthouder die Plateau West van het War Heritage Institute zoekt!

Als opdrachthouder/dossierbeheerder werk je onder leiding en verantwoordelijkheid van de sitemanager en de adjunct-sitemanager van het Plateau West.

Je werkt mee aan het uitbouwen van de nieuwe site in Ieper, door onder meer specifieke projectonderdelen en partnerships voor te bereiden en op te volgen en staat in voor de logistieke opvolging van de verhuis (van Brasschaat en Landen naar Ieper)

Als expert op het gebied van rollend militair erfgoed ondersteun je de werking op de nieuwe site in Ieper. Je levert technisch advies bij de museale opstelling, maakt fiches op voor elk van de tentoongestelde voertuigen en gaat op zoek naar ontbrekende stukken voor het museumproject.

Ten slotte springt je ook bij waar nodig en waar gevraagd door de sitemanager of de adjunct-sitemanager.

Profiel

Competenties
Gedragsgerichte competenties
 • Je hebt zin voor praktische organisatie en gaat nauwgezet te werk;
 • Je kan zelfstandig en resultaatgericht werken en neemt je verantwoordelijkheid op;
 • Je bent stressbestendig en werkt gestructureerd;
 • Je neemt initiatief en denkt oplossingsgericht;
 • Je kan in teamverband werken met een mix van burger- en militair personeel;
 • Je inspireert en motiveert collega’s, partners en publiek.
Technische competenties
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement en met rollend militair erfgoed;
 • Je kunt goed geschreven en gestructureerde nota’s opmaken;
 • Je hebt een grondige kennis van (historische) militaire voertuigen.
Niet vereist, wel een troef

Je hebt een goede kennis van de tweede landstaal en van het Engels.

Aanbod

Je wordt aangeworven als Opdrachthouder, niveau afhankelijk van uw diploma, in de overeenstemmende weddeschaal. Het aantal uren is bespreekbaar, met een maximum van 100 uren.

Deelnemingsvoorwarden

De screening gebeurt op basis van je cv en je motivatiebrief. De kandidaten met de meest interessante profielen voor deze functie worden uitgenodigd voor een interview. Het interview evalueert of je competenties overeenkomen met de job-vereisten. Er worden ook vragen gesteld over je motivatie, je interesse en je voeling met het werkterrein.

Meer info

Meneer Leon Symoens

Adjunct Site Manager

leon.symoens@warheritage.be

Solliciteren

Stuur ten laatste op woensdag 23 maart 2022 je cv en motivatiebrief naar: jobs@warheritage.be

Gelijke kansen

Het War Heritage Institute voert een actief diversiteitsbeleid en waakt over gelijke kansen, een gelijke behandeling en een gelijke toegang tot de selecties voor al wie solliciteert.